Image13

Isoleren, isoleren, isoleren

Met buiten winterse temperaturen, maken we het binnen steeds aangenamer. De meeste binnenwanden zijn gezet, dus het werd tijd voor de elektra. Samen met de installateur hebben we een installatieplan gemaakt. Hier moesten we even goed voor zitten, want waar willen we allemaal stopcontacten, lampen, lichtknopjes etc?

Na een paar avonden aan de tekentafel, konden we beginnen met het aanleggen van de elektra.
We zijn begonnen met de kelder, want alle elektra loopt via de kelder naar de meterkast. De binnenwanden in de kelder zijn voorzien van damp-openfolie aan de buitenzijde en geïsoleerd met glaswol. Aan de binnenkant is folie bevestigd en daarop zijn de OSB platen geschroefd. Dit was nog even passen en meten met alle buizen die in de kelder uitkomen, maar het is gelukt! Nu de OSB platen geplaatst zijn, kan ook het andere elektra op deze platen worden geschroefd.

Nadat al het elektra zo goed als geplaatst was, konden de wanden geïsoleerd worden. Kriebels overal, maar het resultaat mag er zijn! De ruimtes krijgen steeds meer vorm en het begint langzaamaan weer een ‘huis’ te worden. De binnenmuren en de ‘warme’ muur van de buren is geïsoleerd met steenwol, omdat dit ook geluiddempend werkt. De buitenwanden hebben we geïsoleerd met glaswol. Laat de winter nu maar komen… 😉

image12 image11

image14